Een bezoek aan de bibliotheek is voor mij altijd een feest. Ik maak altijd aantekeningen van wellicht interessante boeken en cd's. Dat wordt weer een lijst en die lijst gaat mee. Soms doe ik voorbereidend werk door via internet in de catalogus van de bieb te kijken wat wel en niet uitgeleend is. Voor vandaag had ik dat niet gedaan. Waarom bepaalde boeken op De Lijst staat, dat weet ik vaak nog wel. Meestal lees ik die boeken niet echt – de non-fictie althans. Ik leen ze meer om ze wat door te bladeren, wat te lezen en te kijken of het wat is. De fictie probeer ik altijd wel te lezen. De cd's die op De Lijst staan zijn vaak maanden uitgeleend. Ze zijn nieuw en er zijn meer kapers op de kust. Tegen de tijd dat ik er een kan bemachtigen weet ik vaak niet eens meer waarom de cd op de lijst staat en dat maakt het extra spannend.
De oogst van vandaag:

De boeken:

J.M. Coetzee. Portret van een jongeman. Behoeft naar ik hoop geen toelichting.

Rachel Seiffert. De donkere kamer. Geen idee meer waarom dit boek op de lijst staat.

Peter Verhelst. Tongkat. Een verhalenbordeel. Verhelst is een intrigerend dichter, ik ben ook nieuwsgierig naar zijn proza.

De cd's:

Muzio Clementi. Sonatas. Gespeeld door Andreas Staier op fortepiano. Een keer op de radio gehoord (Klara) en leek me de moeite waard.

Ervin Schulhoff (1894-1924). Hot music. Kathryn Stott, piano. Ook een keer een stuk van hem op de radio gehoord (ook bij Klara). Rare muziek, daar wil ik meer van horen.

Beth Gibbons & Rustin Man. Out of season. Is zij niet de zangeres van Portishead? Of was het nou The Cardigans? Ik weet het niet meer. Staat al heel lang op mijn lijst.

Madrugada. Grit. Wegens succes gepronlongeerd.

Fuzué. Forró na brasa. Geen idee. Het is Latijnsamerikaanse muziek. Deze en de volgende cd voor mijn vrouw geleend. Ze heeft een tijdje een cursus Zuidamerikaans drummen gedaan en kwam met een lijst.

Tupi Nagô. do Brasil. Geen idee.