Er is een film die ik zo graag weer terug zou zien. Maar die film heb ik nooit op video of dvd kunnen vinden. Niet dat ik nou zo verschrikkelijk intensief gezocht heb, maar toch ... onvindbaar is de film. Niemand lijkt de film ook te kennen.

Ik heb 'm ooit een aantal malen in de bioscoop gezien. In mijn studietijd ging ik vaak meer dan één keer naar een film in de bioscoop als ik de film goed vond. Ik denk dat ik wel 7 of 8 keer naar Mauvais Sang van Leos Carax ben geweest en misschien 5 keer naar Les Amants du Pont-Neuf van dezelfde regisseur.

Maar dat zijn niet de films waar ik op doel. De film waar ik steeds aan moet denken is Du mich auch van Anja Franke en Dani Levy. Er is nog maar één film van hun die ik ook gezien heb en dat was ROBBYKALLEPAUL. Die films zijn me vooral zo bijgebleven omdat ik zo ontzettend heb moeten lachen tijdens de films. Betere komedies heb ik sindsdien nooit meer gezien. Als ik die kop van Dani Levy zie komt er alweer een glimlach op mijn gezicht (behalve regie en tekstschrijver van de film, was hij ook acteur in de film).

Uit Du mich auch desalniettegenstaande herinner ik me vooral één zinnetje. Ik zie ze nog lopen, de hoofdfiguren. Hun relatie had een dieptepunt bereikt en dan stelt zij de vraag, de vraag die soms weer bij mij bovenkomt drijven, ik zie de scène nog voor me, de vraag die zo typerend voor deze tijd en maatschappij lijkt te zijn: 'findest du mich nog erotisch?'