Vanochtend stonden er in Trouw twee foto's van de ruimtetelescoop Hubble op de voorpagina. De foto's van de telescoop waren gemaakt met de langste sluitertijd ooit en toont onder andere stelsels die hun licht al vierhonderd jaar na de oerknal uitzonden. Het probleem dat ik met dit soort nieuws heb is dat ik me er niets bij kan voorstellen. Maar daar gaat het mij niet om.

In het krantenartikel bij de foto's staat het volgende: Inmiddels is die oerknal, denken de sterrenkundigen, al een kleine veertien miljard jaar geleden. Proeft u wat ironie net als ik? Waarom die toevoeging denken de sterrenkundigen? Hoezo denken? En dan dat een kleine veertien miljard? Wilde de verslaggever lekker vlot schrijven? Of speelde de doelgroep van de krant een rol?

Trouw staat bekend als een protestants-christelijke krant waarin meer aandacht wordt gegeven aan kerknieuws, religie's en filosofie. Zou de redactie van Trouw er ernstig rekening mee houden dat een deel van hun lezers van die rationeel hardleerse mensen zijn die denken dat God de wereld in zeven dagen schiep? Jammer dat God geen foto's heeft gemaakt van zijn werk.