KRO wil Anne Frank tot Nederlander naturaliseren, het zal u niet ontgaan zijn. Hoe lang is het geleden dat Anne Frank werd afgevoerd? Komt er een idiote en kinderachtige verkiezing van De Grootste Nederlander (Spongebob: HAHAHAHAHA) en dus denken die schijnheilige katholieken dat ze maar even Nederlandse moet worden. Omdat het de KRO nu even goed uitkomt. Straks willen ze haar nog posthuum dopen tot christen!

Ik heb zo'n verschrikkelijke hekel aan dat denken in superlatieven: de grootste, de beste, de moooiste enz. enz. Veronica-denken is dat. Als ik beelden terugzie van Veronica dan zou ik willen dat ze dat schip posthuum naar de bodem van de oceaan hadden getorpedeerd.

Wie interesseert dat toch wie de grootste Nederlander zou zijn? Waarom moet zoiets tot competitie verheven worden? Waarom moeten er altijd winnaars zijn? Waarom willen zo veel mensen een winnaar zijn? Waarom, waarom, waarom? Waarom is het belangrlijk dat iets het mooiste, grootste, beste, geweldigste, sterkste, het meest ware ... vult u maar aan ... is?

En als Anne Frank De Grootste Nederlander zou worden volgens de lieve kijkbuiskindertjes van de KRO, wat verandert dat dan aan de betekenis van Anne Frank, een betekenis die de grenzen van ons landje verre overschrijdt? Wie zal die uitslag van de KRO überhaupt serieus nemen?

BESTE KRO, SODEMIETER OP MET JE VERKIEZING, VAN MIJN PART STOPPEN JULLIE DIE HELE UITSLAG IN JE REET!

Zo ... goedemorgen allemaal ...