Ik heb mijn verjaardag dit jaar wederom niet uitgebreid gevierd. Mijn ouders zijn altijd welkom en een goede vriend die een paar straten verderop woont natuurlijk ook. Verder had ik niemand uitgenodigd.

Mijn vrouw en kind hadden afgelopen donderdag wel acht cadeautjes verstopt in het huis waar ik met 'je bent warm' en 'je bent ijskoud' door mijn zoon naartoe geleid werd. Dat werd vooral een spannende expeditie toen mijn zoon op een gegeven ogenblik niet meer wist waar het laatste cadeau verstopt was. Uiteindelijk werden alle pakjes gevonden. Onder de cadeautjes een kaartspel Animal party dat ongetwijfeld nog voor hilarische momenten zal gaan zorgen. Een schaakboek voor jonge kinderen dat ik samen met mijn zoon kan gaan lezen. Verder mag ik de dichtbundel Twee zonnen van Maria Barnas als cadeau niet ongenoemd laten, want wie krijgt er tegenwoordig nog poëzie op zijn verjaardag?

Mijn ouders kwamen traditiegetrouw met een geldbedrag en de goede vriend met IJzeren tijd van Coetzee! Met een andere vriend ga ik binnenkort nog naar de bioscoop, iets wat zo rond mijn verjaardag een traditie begint te worden. Hij zorgt ervoor dat mijn liefde voor de film geregeld nieuw leven wordt ingeblazen.

Weet u, ik vind dat ik daarmee mijn verjaardag wel weer genoeg gevierd heb. Ik heb met een glimlach gelezen dat sommigen van u geprobeerd hebben mijn vrienden en familie te verleiden een boek van Hesse voor mij aan te schaffen. Er is echter bijna geen vriend of familielid die hier komt lezen. Weest u gerust, Hesse staat op De Lijst (naast nog heel veel andere boeken) en dus komt dat ooit wel goed.

Nogmaals dank voor al uw goede wensen en felicitaties!