Pfoe, wat een dag gaat dit worden. In plaats van in alle rust op mijn werk te zitten moet er van alles gebeuren. Gelukkig zijn het plezierige dingen.

Eerst op tijd op om mijn zoontje naar school te fietsen. Als ik terug ben snel nog even een bakje koffie voordat ik aan twee uur rijles ga beginnen. Twee uur rijlessen zijn zwaar, zeker omdat ik vandaag ook nog een proefexamen moest doen. Ik ben nog lang niet zover om af te rijden, maar het is een goede oefening. Ik voel vooraf veel spanning voor zo'n les en achteraf ben ik altijd weer blij als ik het gehad heb, maar toch beleef ik er wel plezier aan.

Dan nog een logje schrijven.

Zometeen naar school om in de middagpauze gezellig met mijn zoon op het Bankaplein wat te eten. Dan weer naar huis om me voor te bereiden op de reis naar Wijk aan Zee. Ongeveer om half drie neem ik de bus bij het Julianapark om om drie uur de trein te halen. In Amsterdam stap ik vast over op de stoptrein naar Beverwijk (dat kan eventueel in Haarlem ook). In Beverwijk heb ik de tijd om de bus te pakken naar Wijk aan Zee waar ik dan veel te vroeg aankom om mijn inschrijving te bevestigen. Te vroeg, omdat ik altijd wat marge inbouw in dit soort reizen. Ik heb eventueel dan nog wat tijd over om wat te eten en te wandelen, ontspanning en concentratie te zoeken.

Ik heb me ditmaal voorgenomen om geen schaakboeken in de trein mee te nemen. Dat voelt dan net alsof je nog wilt leren voor een examen en dat je dan daar eigenlijk te laat mee bent. Bovendien ben ik helemaal verslingerd aan het boek van Traudl Junge, het boek waarop de film Der Untergang gebaseerd is. Het is een hele reis naar Wijk aan Zee. Volgend jaar zal ik het met de auto kunnen doen, hoop ik. Dus ga ik er nu nog eens extra van deze reis genieten.

Vanavond na de partij kan ik gelukkig weer meerijden met mijn grote vriend JW! Ik vind het toch altijd weer geweldig dat hij speciaal naar Wijk aan Zee wil komen om mij op te halen!