Er is een tijd geweest dat we er geregeld naartoe gingen. In de zomer op de fiets. Het is niet ver van huis, hooguit een half uurtje fietsen. Eerst in een stukje de stad uit (we zitten aan de gunstige kant) en dan nog een stukje langs de Vecht richting Maarssen.

Na enige tijd komt men dan in het plaatsje Oud-Zuilen. Meteen na het plaatsnaambordje gaat men rechtsaf en men komt bij Slot Zuylen, bekend geworden door schrijfster Belle van Zuylen.

Helaas valt het slot alleen met een rondleiding te bezichtigen, want het is mooi klein en intiem slot. Wij pauzeerden er vaak even om wat te drinken, buiten op het terras aan de gracht. Of we liepen wat door de kasteeltuin.

Als lezer houd ik van boeken en wie van boeken houdt houdt doorgaans van bibliotheken. Dit slot heeft een kleine en mooie bibliotheek. Het liefst werd ik daar alleen achtergelaten om urenlang de ene band na de andere uit de kast te halen. Maar helaas ...

Toch vind ik het niet de mooiste ruimte van het slot, dat is de werkkamer van Belle van Zuylen. Op de foto op de website komt het niet zo goed over, maar het is een kleine ruimte en het uitzicht achter het kabinet is prachtig. Daar zou ik ook wel mijn boeken willen schrijven!