Soms is het niet verstandig om eerst andere weblogs te lezen voordat ik zelf ga schrijven. Velen schrijven over de sneeuw en dan ga ik me afvragen welk sneeuwvlokje ik daar nog aan toe moet voegen. Want ik vind het sneeuwlandschap erg mooi. Gisteren moest ik voor mijn werk in Rijswijk zijn en 's middags naar Amsterdam. Na Leiden zag ik in een weiland een heleboel konijnen rondhuppelen. Normaal gesproken zijn ze door hun schutkleur natuurlijk niet te zien, maar nu liepen ze erg in het oog.

Vanochtend zag ik veel fotografen in Amsterdam hun kans grijpen om mooie plaatjes te schieten bij de grachten. Het is een prachtig gezicht met al die bruggen, besneeuwde bomen langs de grachten en al die sneeuwsculpturen die de frames van fietsen verraden tegen de brugleuningen.

Librarian heeft met zijn log van 26 februari voor de nodig ophef gezorgd, ophef waarover ik me alleen maar kan verbazen. Na lezing kon ik die log absoluut niet serieus nemen, maar anderen dachten daar heel anders over. De toon in sommige reacties zijn werkelijk buiten proporties, ik begrijp het helemaal niet. Ik kan me ook niet aan de indruk onttrekken dat sommigen zich behoorlijk te kijk gezet voelen nu blijkt dat zij niet in staat waren om de ironie van het geschrevene in te zien. Lange tenen in blogland.

Een engelstalige weblog die ik de laatste tijd graag bezoek is genkaku. Misschien ook iets voor u?