VVD-fractievoorzitter Van Aarsen (spelfout is expres) heeft het kabinet gevraagd ervoor te zorgen dat in 2007 de kinderen de hele dag op school terecht kunnen. Dit om de werkende ouders te ontlasten. Het is niet de bedoeling om dat door onderwijzend personeel te laten doen, maar door mensen met een bijstandsuitkering, want "Die kunnen werk doen in de buurt en op scholen. Als je recht hebt op een uitkering, heb je ook de plicht om iets voor de samenleving te doen" (geciteerd uit Trouw).

Kinderen hebben recht op hun ouders. Het is toch niet de bedoeling dat kinderen vanaf hun derde maand vijf dagen per week naar de opvang gaan en als ze leerplichtig zijn elf uur per dag doorbrengen in een schoolgebouw?

Werken in de kinderopvang is een baan, waarvoor je een opleiding volgt en waarvoor je loon dient te ontvangen. Het is nog maar de vraag of een willekeurige persoon in de bijstand het pedagogisch inzicht heeft om kinderen in de namiddag tot in de vroege avond op te vangen.

Er is al jaren een trend gaande, een trend die leidt naar het beeld dat kinderen economisch maar lastig zijn, want grote mensen dienen te werken voor ons aller zogenaamde welvaart. Zolang kinderen niet economisch rendabel zijn dienen ze maar collectief opgevangen te worden, zodat de ouders tenminste wél zinvol kunnen deelnemen aan de eredienst voor onze god Economie.

Voor de VVD en hun grootmoefti Van Aarsen zijn mensen slechts economische factoren. Wij zijn radertjes in een groot economisch proces. Dat proces moet zo zuiver mogelijk zijn, iemand die niet positief aan dit proces deelneemt is een outcast. Er spreekt verachting uit en die verachting is wat mij betreft volstrekt wederzijds.

VVD-minister Hoogervorst verdient lof, hij liet met één gebaar zien wat hij dacht van Wouter Bos. Wat de VVD vele malen denkt over u en mij, maar nooit uitspreekt, toonde Hoogervorst in luttele seconden. Er zijn tijden geweest dat een minister voor minder zijn ontslag kon indienen. Dat een minister na zo'n schaamteloze minachting nog plaats durft te nemen in een kabinet dat omgangsvormen, waarden en normen zegt hoog in het vaandel te hebben, is voor mij onbegrijpelijk. Bij zijn excuses zei hij "Ik heb een gebaar gemaakt dat niet bij mijn functie past". Niet bij zijn functie past? Het past niet bij een beschaafd en welopgevoed mens! (Mijn zoon van acht jaar zou de wind van voren krijgen als hij zoiets flikte.) Ontslag op staande voet, dát is wat hij verdient. En ik zou hem niet graag als bijstandstrekker werkzaam zien op de school van mijn zoon, Hoogervorst lijkt me niet bepaald een goed voorbeeld voor opgroeiende kinderen.