Het is onwerkelijk stil thuis. De jongste heb ik gistermiddag naar een vriendin gebracht waar hij een paar dagen logeert. Papa heeft te weinig vrije dagen meer en moet werken. Ik vond het maar niks om hem weg te brengen. Doorgaans hebben ouders er meer 'last' van dan de kleintjes.

Om mezelf af te leiden heb ik gisteravond naar Zomergasten gekeken. Gast was beeldend kunstenaar Joep van Lieshout. Hoewel de uitzending boeiender was dan vorige week met Jeltje van Nieuwenhoven, kon ik opnieuw niet gekluisterd aan de buis zitten. Hoe verrassend zijn keuzes ook waren, het deed me bar weinig. Absolute dieptepunt was het filmpje Bouncing Balls van Bruce Nauman. Daarna heb ik weliswaar de tv aan laten staan, maar ben ik de afwas maar eens gaan doen, dat was tenminste nuttig.

Wel mooi was een fragment uit een documentaire over de architect Oscar Niemeyer. Ronduit intrigerend was de film Land des Schweigens und der Dunkelheit van Werner Herzog die helemaal werd uitgezonden. Wanneer deze film ook bij de herhaling op 12 augustus wordt uitgezonden kan ik hem van harte aanbevelen!