Wanneer ik van mijn werk naar het Centraal Station in Amsterdam loop, zie ik veel mensen foto's maken. Vooral op de Dam en het Damrak en ik heb het eigenaardige idee, dat ik vaak terloops op de foto ben gekomen. Het is mogelijk dat ik in menig fotoalbum in China en Japan prijk. Kijk, het Paleis op de Dam, en ergens in de marge mensen waaronder ik. Of, kijk daar in de verte, het Centraal Station in Amsterdam, jammer alleen dat die man met zijn rode jas ...

Laten zien hoe de wereld eruit zag toen je op vakantie was. Laten zien, maar zelden laten horen of het moet toevallig op de video terecht gekomen zijn. Bent u ooit bij iemand geweest die zei, Praag klinkt zo mooi, of Barcelona, of Rome. Heeft u weleens door Amsterdam gelopen en u afgevraagt hoe de stad klinkt? Het carillon op de Dam, het winkelend publiek in de Kalverstraat, de trams over het Spui? Of de stadse stilte in de vroege ochtend van een nieuwe werkdag?

En, zoals sommige fotografen kunst maken van hun afbeeldingen, zouden er componisten zijn die muziek kunnen maken van zo'n stad?