Liefste,

Toen je afgelopen zaterdag insprak op het antwoordapparaat dat je lekker op een bankje onder de Brandaris zat, was ik net met M. en J. naar het park. J. had pizza's meegenomen en naast zijn eigen eten vond M. de randjes van de pizza maar al te lekker. Ach, je weet hoe heerlijk M. het buiten vindt en vooral in het park. Als het even kan gaan we naar buiten. Soms zijn de andere kinderen in de straat op de stoep aan het spelen en dat is reuze gezellig voor M. Wat is het toch een heerlijk vrolijk en sociaal kindje. J. is blijven plakken en toen M. op bed lag, hebben we nog naar The English Patient gekeken, een film die al jaren op mijn lijstje staat. Een prachtige film, alleen jammer dat de muziek soms wat te strijkerig en huilerig is.

Nee, het gaat goed met M., maak je geen zorgen. Hij slaapt goed, hij eet goed, hij is vrolijk, een beetje neusverkouden. Gisteren hebben we tussen de buien door nog even een tochtje op de fiets gemaakt door Oud Zuilen. Terug langs de Vecht, helaas voor M. waren er niet zoveel 'bootjes'. Soms lijkt hij jou te missen, 'mama is op de boot', zegt hij dan beslist en, wellicht, bezwerend. 'Ja en S. bij op opa en beppe en ze komen allebei weer terug hoor', zeg ik dan. Als ik hem 's avonds in bed leg, kijken we even naar de foto van jullie en zeg ik 'welterusten mama, welterusten S., we hopen dat jullie net als wij veel plezier hebben'. En dan zegt M. 'dag mama, dag S.'.

Gisteravond heb ik naar Zomergasten gekeken, de hele avond, al deed ik zo nu en dan wat kleine klusjes tussendoor. Meneer Moszkowicz was gast en de avond was ondanks het nietszeggende schaapachtige gegrijns van Luyendijk niet onaardig. Boeiend was de verbale vaardigheid van Moszkowicz, ik begrijp dat hij een succesvol advocaat is.

Vanochtend heb ik M. dan naar het kinderdagverblijf gebracht. Even andere gezichten voor hem, lekker spelen tussen en met andere kinderen. Ik even de handen vrij, er is genoeg te doen.

Wel, mijn lieverd, ik hoop dat je geniet van het wad en de eilanden. Zijn jullie al op Schier geweest? Valt het weer een beetje mee. Hoe gaat het met ons meisje in je buik? Schommelt ze lekker mee op het water?

Binnenkort schrijf ik je weer!

je jwl