Liefste,

Wat jammer dat je maandag zo zeeziek was. Het zal ongetwijfeld een samenspel geweest zijn tussen harde wind, veel deining en ons meisje wat enthousiast meedraait in je buik. Gelukkig wordt het weer steeds beter en had je dinsdag al geen last meer. Vandaag zijn jullie met de Amicitia op Vlieland heb ik begrepen. Is het T. weer gelukt om dat grote schip weer door die nauwe ingang van de jachthaven te loodsen?

Hier gaat alles heel goed. Ik geniet met volle teugen van ons ondeugend kind. Soms moet ik wel even duidelijk grenzen stellen, boos doen, maar hij pikt het goed op. Maandag heeft hij lekker veel kunnen buitenspelen op het kinderdagverblijf. Hij had natuurlijk niet geslapen 's middags dus 's avonds kon hij vroeg naar bed. Hij slaapt thuis prima, meestal hoef ik er 's ochtends pas om half acht of later uit.

Dinsdagochtend was de hulp er, ze heeft ditmaal onder andere de boekenkasten in de slaapkamer stofvrij gemaakt, zodat je met je allergie er hopelijk minder last van zal hebben. Op een gegeven moment riep ik naar boven 'gaat het een beetje?', waarop zij terugriep 'ja hoor, ik heb net al je Nietzsche-boeken ontstoft'. Dat voor een ex-studente theologie! Hoe dan ook, er blijft genoeg stof tot nadenken over vrees ik. Met Menno naar Appie geweest en naar het park. Wat geniet die jongen toch van buiten-zijn, rennen in het park, de geitjes blaadjes voeren. 's Middags heeft hij wel bijna vier uur geslapen.

Gisteravond is G. langsgekomen. Hij had meteen geweldig contact met M. M. was helemaal blij om weer eens even een ander gezicht te zien, wat ik je brom! Uiteindelijk ging M. weer makkelijk naar bed en slapen. S. belde en wij hebben nog even gebeld en toen zijn G. en ik naar een dvd van de film Het Offer van Andrej Tarkovski gaan kijken. Deze film had ik nog nooit gezien en het bleek een eerbetoon aan de onlangs overleden Ingmar Bergman. Niet de beste film van Tarkovski, maar toch zeer de moeite waard. (Overigens is op dezelfde dag niet alleen Bergman overleden, maar ook een ander beroemd filmregisseur: Antonioni.) Ik lag pas heel laat in bed (half twee) en M. was weer om half acht wakker. Vanochtend zijn naar de bakker en de supermarkt gelopen. Daar hebben we flink de tijd voor genomen. M. speelde thuis in de woonkamer en in de tuin heerlijk, zo zie ik hem maar zelden zelf spelen. Prachtig om te zien. Hij ligt nu lekker in zijn bedje bij te komen en misschien gaan we nog naar het park vanmiddag.

'Mama is op de boot en S. bij opa en beppe', zegt M. vaak. Ach, nog een paar nachtjes en dan kom je alweer terug. Het zal voor jou vast veel te snel gaan, maar ik heb al zin in de week dat we met z'n allen op vakantie gaan. Natuurlijk had ik veel te veel plannen voor deze week en komt er allemaal niets van. Dat geeft niet, ik geniet van onze kleine M. Vanavond, heb ik me voorgenomen, ga ik de hele avond lezen. De telefoon neem ik alleen voor jou en S. op, de televisie blijft uit. Gewoon weer eens een avond alleen met mijn lectuur, dat is zo lang geleden! Hopelijk komt er niks tussen.

Geniet er nog maar lekker van, jouw week zonder 'de mannen'.

je jwl