Mijn oudste zoon leest graag en heeft er zelfs zakgeld voor over om een boek te kopen. Misschien was ik al iets ouder, maar ik herinner me, dat ik ook al jong spaarde om een felbegeerd boek of langspeelplaat te kunnen kopen. Een boek wordt alleen maar dierbaarder als je ervoor moet sparen en wanneer je het zelf mag kopen. Dat gevoel verdwijnt uiteindelijk op volwassen leeftijd, maar vergeten ben ik het niet.

Onlangs kreeg S. vijfentwintig euro van een tante en samen met wat spaargeld kreeg ik de opdracht of ik alsjeblieft in Amsterdam twee delen Harry Potter voor hem wilde kopen. Jaja, mijn zoon is gevallen voor die Potter. Natuurlijk aarzelde ik geen moment om hem dit plezier te doen. Terwijl ik in de kast van de boekhandel naar de juiste titels zocht, viel me iets op en later, toen ik de boekhandel alweer verlaten had, bracht het me op een idee.

Zojuist heb ik weer een Harry Potter gekocht. Voor mijn moeder die binnenkort zevenenzeventig wordt. Harry Potter en de Stien fan e' Wiezen. Jazeker, in 't Fries.